fbpx

Česta pitanja

Šta su Google oglasi?

Google Oglasi su najprecizniji oblik oglašavanja zbog toga što ljudi koji pretražuju Google za rješenjima koje vaš proizvod ili usluga nudi često već znaju šta žele i zainteresovani su da postanu kupci. Takođe, rezultate je mnogo lakše pratiti nego, na primjer, rezultate radio ili TV kampanja jer znate tačno koliko ste kupaca dobili zahvaljujući Google oglasima.Sa druge strane, rezultate radio i TV marketinga je skoro pa nemoguće tačno izračunati i često dovode do prevelikog trošenja zbog toga što se prikazuju i ljudima koji nisu potencijalni kupci.

Da li je oglašavanje na rezultatima pretrage jedini oblik Google oglašavanja?

Ne. Google oglasi su platforma za oglašavanje koja Vam pruža ogromnu mrežu lokacija za oglašavanje i tipove kampanja koje mogu biti Search kampanje (najčešće se koriste i obično su i najprofitabilnije), Display reklame (baneri koje vidite na sajtovima), Remarketing kampanje (oglašavanje usmjereno ka ljudima koji su već makar jednom posjetili Vaš sajt) i Gmail reklame.

Šta sve uključuje proces kreiranja nove kampanje na Google oglasima?

Postavljanje kvalitetne kampanje na Google oglasima je prilično komplikovano i zahtijeva dobro poznavanje platforme. Postavljanje nove kampanje obuhvata sljedeće aktivnosti:
  • Razumijevanje cilja oglašavanja
  • Razumijevanje proizvoda ili usluge koja se prodaje i njihove profitabilnosti
  • Određivanje vrste kampanje koja će biti najprofitabilnija
  • Detaljno istraživanje ključnih riječi
  • Kreiranje pravilne strukture kampanje kako bi se smanjili troškovi
  • Kreiranje mnogih ekstenzija koje čine oglas privlačnijim za kupce
  • Profesionalni copywriting tekstualnih oglasa – nije rijetkost da jedna kampanja ima desetine različitih oglasa koje onda Google putem algoritma optimizuje kako bi se utvrdio onaj koji je najprivlačniji kupcima
  • Kreiranje različitih veličina i varijacija banera (kod Display kampanja)
  • Povezivanje kampanje sa Google Analitikom kako bi se utvrdili rezultati i vremenom dodatno poboljšavala kampanja
Sve ovo zahtijeva mnogo vremena, ali donosi bolji povrat na investiciju. Dobro podešene kampanje će vam definitivno uštediti novac.

Kako da znam da se moj budžet koristi na pravi način?

Naši stručnjaci vrše svakodnevnu optimizaciju vaše kampanje kako bi vam obezbijedili najbolji povrat na vašu investiciju. Takođe, na kraju mjeseca dobijate detaljan personalizovani izvještaj koji prikazuje rezultate oglašavanja.

Da li je za Google oglašavanje potreban websajt?

Sajt koji je dobro optimizovan, responzivan, privlačno dizajniran i brzo se učitava (brzina učitavanja bi trebala biti ispod 3-4 sekunde na svim uređajima) je od ključne važnosti za maksimalan uspjeh Google oglašavanja. I slabije optimizovan sajt može funkcionisati, ali će rezultati biti primjetno manji nego kada imate sajt koji vašu firmu predstavlja na najbolji način.Nemate web sajt ili nije dobro optimizovan? Nikakav problem, kontaktirajte nas i naši saradnici sa dugogodišnjim iskustvom u izradi i optimizaciji sajtova će se pobrinuti da u najkraćem mogućem roku dobijete profesionalni sajt po promotivnoj cijeni.

Koja je razlika između Google oglasa i Search Engine Optimizacije?

Search Engine Optimizacija (SEO) je dugoročan proces čija svrha je da se Vaš web sajt nađe u vrhu rezultata pretrage i tako Vam obezbijedi više posjeta potencijalnih kupaca. Ne plaćate za klikove, ali morate da uložite mnogo vremena i novca kako biste postigli željenu poziciju.Google oglasi su brz način da dovedete dobro targetirane kupce na Vaš sajt. Relativno brzo se postavljaju i mnogo brže dovode do rezultata nego što to SEO čini. Takođe, Google oglasi se uglavnom pojavljuju iznad rezultata pretrage, što znači da iako dobro uradite SEO, konkurencija Vam može preoteti klijente ukoliko imaju dobro optimizovanu kampanju na Google oglasima.

Zbog čega je Google kampanju neophodno aktivno voditi i optimizovati?

Vaše kampanje treba redovno voditi i optimizovati kako bi volje radile tokom vremena i donosile bolje rezultate.To uključuje kreiranje novih grupa oglasa, dodavanje novih ključnih riječi, pauziranje oglasa i ključnih riječi koje ne donose rezultate, kreiranje novih kampanja i kontrolu budžeta. Takođe je neophodno pobrinuti se da se oglasi ne pojavljuju za nerelevantne pretrage.Google oglašavanje nije statično. Milioni kalkulacija se vrše svaki put kada neko izvrši pretragu i pokreće se aukcija za reklamno mjesto. Optimizacija znači da će se vaši oglasi tokom vremena poboljšavati. Čak i ako biste se odlučili da ništa na kampanji ne dirate, nova kampanja ili izmjena budžeta konkurencije može dovesti do drastično drugačijih rezultata na sedmičnoj bazi.

Kada mogu da očekujem da će moji Google oglasi biti aktivni?

Ukoliko se odlučite za saradnju sa nama, Vaša kampanja može biti aktivna u roku od nekoliko dana u zavisnosti od vrste kampanje i prirode Vašeg biznisa.

Potencijal Google Oglašavanja na crnogorskom tržištu još uvijek je neiskorišten

Iskoristite priliku da poboljšate svoje poslovanje i privučete nove klijente