fbpx

Prošlog maja, Google je najavio mnoštvo planiranih novih funkcija i alata kako bi pomogao oglašivačima da pronađu kupce na Internetu. Među tim najavama bila je i nova vrsta oglasa koja se zove Discovery oglasi, osmišljeni tako da pomognu oglašivačima da korisnici njihove proizvode otkriju putem Google-ovih popularnih proizvoda.

Discovery oglasi omogućavaju oglašivačima da prvi put prikazuju svoje proizvode ciljanoj publici putem Google-ovog Discovery feeda, kao i istaknute pri vrhu Youtube i Gmail platformi. Ovim istaknutim pozicijama oglašivači dolaze do publike mnogo ranije nego uz klasične Google Ads oglase.

Šta su Google Discovery oglasi?

Google-ovi najnoviji Discoveri oglasi su jednostavan način da svoje proizvode prikažete večem broju potencijalnih kupaca. Discovery kampanje pojednostavljuju veći dio testiranja, ciljanja i optimizacije kampanje uz precizno mašinsko učenje i targetiraju pozicije na YouTube-u, Gmail-u i Discovery feed-u u isto vrijeme u jednoj vrsti kampanje.

Oglašivači još uvijek mogu kontrolisati dnevni budžet, odrediti ciljnu publiku i usmjeravati Google u kreiranju oglasa koji će biti privlačni potencijalnim kupcima.

Google Discovery formati oglasa

Google-ove Discovery kampanje nude 2 jedinstvena formata oglasa, Standardni (pojedinačna slika) Discovery oglasi i Carousel Discovery oglasi.

Kao i Responsive Search oglasi i Responsive Display oglasi, oglašivači unose u kampanju nekoliko različitih vizuala kako bi dinamički testirali različite verzije oglasa. Time se kupcima prikazuje više prilagođenih poruka i optimizuje kampanja za oglase koji postižu najbolje rezultate.

Kako da kreirate Google Discovery kampanje

Kreiranje Google Discovery je jednostavno ako ste upoznati sa Google Ads interfejsom. Pri određivanju cilja kampanje, odaberite “Sales”, “Leads” ili “Website Traffic”.

Nakon toga odaberite Discovery kao tip kampanje.

Imenujte kampanju i podseite koje jezike želite da targetirate. Takođe odredite budžet i strategiju bidovanja. Nakon toga kreirate prvu grupu oglasa, odaberite publiku koju želite da targetirate i dodajte oglase koje želite da koristite.

To je to, upravo ste kreirali Discovery kampanju! Imaćete još jednu priliku da pregledate podešavanja koja ste odabrali prije pokretanja kampanje.

Google-ove kampanje Discovery koriste sofisticirano targetiranje publike i mašinsko učenje kako bi vam pronašli više kupaca. Naši klijenti su ostvarili odlične rezultate zahvaljujući Google-ovim Discovery kampanjama dok su bile u beta verziji, tako da smo uzbuđeni što ih danas možemo vidjeti dostupnim za sve.