fbpx

Šta su Google Discovery oglasi?

Discovery oglasi kombinuju privlačne vizuelne elemente sa snažnim opcijama ciljanja publike kako bi vam omogućili da privučete kupce a da ne morate da čekate da kupci sami potraže vaše proizvode putem Google pretrage.

Google Discovery oglasne kampanje su prvobitno planirane za pokretanje u Google-ovoj aplikaciji Discover, ali su proširene tako da se prikazuju i na YouTube-u i Gmail-u. Proširujući se na ove kanale, Discovery oglasi mogu da vam pruže relevantan i bogat sadržaj tokom cijelog puta korisnika do kupovine.

Google Discovery oglasi su optimizovani za konverzije, a trenutno jedine dvije dostupne strategije licitiranja su maksimalni broj konverzija i ciljna cijena po konverziji.

Gdje se pojavljuju Discovery oglasi?

Google Discovery oglasi se prikazuju na tri glavna Google proizvoda:

Discover, YouTube i Gmail.

Discover feed korisnicima omogućava da budu u toku sa vijestima, događajima i drugim interesantnim vijestima. Discover ima preko 800 miliona korisnika mjesečno, što ga čini još jednim odličnim mjestom za upoznavanje potencijalnih kupaca sa vašim brendom.

Google Discovery oglasi se pojavljuju i na YouTube početnoj stranici. Ovo je veoma vidljiva lokacija i idealna za privlačenje interesovanja novih korisnika.

Prikazivanje Google Discovery oglasa na kartici Promocije u Gmail-u pomoći će vam da dosegnete nove korisnike u njihovom prijemnom email sandučetu a da to ne bude nametljivo, ali i dalje dovoljno jedinstveno da se izdvajate od ostalih promotivnih mailova.

Najbolje prakse za Discovery oglase

Evo nekoliko brzih savjeta za kreiranje boljih Discovery oglasa:

Koristite ciljane oglase

U Discovery oglasima koristite kombinaciju naslova i opisa uklopljenih i fokusiranih na promociju. Zbog toga je veća vjerovatnoća da će Google moći da isporuči pravu poruku korisniku u zavisnosti od toga gdje se nalazi na svom putu kupovine.

Koristite svoje oglase u svakoj fazi lijevka prodaje

Discovery oglasi mogu da se koriste u svim fazama toka prodaje. Najbolja praksa je da počnete remarketing publikom i odatle proširite na prilagođenu publiku, a zatim na publiku prema interesovanjima.

 

Treba vam pomoć sa kreiranjem ili poboljšanjem vaših Google oglasa? Kontakirajte nas i ubrzo ćemo vam se javiti da popričamo o vašim kampanjama.