fbpx

Uspješna Google Ads kampanja nije ona koja samo ima mnogo klikova i impresija. Kada želite da pridobijete potencijalne kupce, povećate prodaju i ostale bitne metrike, morate znati šta se dešava nakon klika.

U ovom članku ćemo objasniti šta je praćenje Google Ads konverzija i koje su najčešće konverzije koje se prate.

Šta je praćenje Google Ads konverzija?

Google Ads praćenje konverzija prati radnje koje korisnici preduzimaju nakon reagovanja na vaše reklame. Google Ads ima besplatan alat za praćenje konverzija koji je neophodan za razumijevanje i optimizaciju vrijednosti koju vaše kampanje stvaraju.

Ali važno je napomenuti da Google ne može pogoditi koje rezultate želite da pratite. Morate da identifikujete konverzije koje su vrijedne za vašu kompaniju i da svaku podesite na svom Google Ads nalogu.

Zbog čega je bitno pratiti Google Ads konverzije?

Ako razmišljate o kreiranju ozbiljnijih Google kampanja, praćenje konverzija je ključno. Pogledajmo neke od najvećih prednosti koje ovaj alat nudi.

Poboljšano izvještavanje

Korisnici ne moraju uvijek da kliknu na oglas i odmah izvrše konverziju – ili na istom uređaju. Pomoću ove alatke za praćenje možete videti konverzije na različitim uređajima i pretraživačima radi detaljnijih izveštaja.

Pojednostavite optimizaciju

Praćenje konverzija vam pomaže da vidite koje kampanje, reklamne grupe i reklame podstiču željene rezultate. Pomoću ovih podataka o učinku možete optimizovati vaše Google oglase i dobiti veću vrijednost.

Evo nekoliko najbitnijih vrsta konverzija koje bi trebali pratiti.

1. Konverzije na web sajtu

Konverzije na web sajtu uključuju pretplate, prodaju proizvoda i usluga i druge događaje koji se dešavaju na kraju ciklusa prodaje. Takođe možete pratiti događaje konverzije sa početka prodajnog ciklusa, poput prikaza određenih web stranica i dodavanja proizvoda u korpu

2. Instalacije aplikacije

Ako reklamirate mobilnu aplikaciju, možete pratiti instaliranja i kupovine unutar aplikacije. Google Ads podržava praćenje konverzija u aplikacijama za Android i iOS.

3. Telefonski pozivi

Ako vaša kompanija registruje potencijalne klijente ili obrađuje narudžbe putem telefona, možete pratiti pozive. Google Ads podržava praćenje poziva koji dolaze direktno iz oglasa i onih koji posredno dolaze sa vašeg web sajta.