fbpx

Google Ads (ranije poznat kao Google AdWords) trenutno je najveća PPC mreža na svijetu koja svakog dana ima na milione klikova. S obzirom na to da svako može da klikne na vaš oglas ukoliko unese pravu ključnu riječ, može se desiti da nekoga iz raznoraznih razloga želite da isključite iz vaše kampanje i da im se vaši oglasi više ne pojavljuju.

Najčešći razlog zbog kog biste trebali da blokirate neku IP adresu je situacija u kojoj vaša konkurencija klikće na vaše reklame i troši vam budžet. Srećom, Google oglasi vam omogućavaju da to i učinite. Ako se pravilno koristi, ova funkcija može u velikoj meri pomoći povećanju vašeg povrata na investiciju i dugoročno vam donijeti više novca.

Lista blokiranja određenih IP adresa omogućava vam da ručno unesete IP adrese korisnika za koje želite da ne vide vaše oglase. Svako ko je na listi neće moći da vidi nijedan vaš oglas i zato neće moći da klikne na njih. Ako imate konkurenta ili kupca koji ne kupuje, a neprestano klikće na vaše oglase, možete uštedjeti mnogo novca i frustracije blokiranjem njihove IP adrese.

Ako nikada niste blokirali IP adresu u Google Ads-u, ne brinite, nije tako teško ili zbunjujuće koliko zvuči. U stvari je zaista jednostavno i bukvalno vam je potrebno samo nekoliko sekundi.

Evo jednostavnih koraka koje trebate da preduzmete da blokirate nečiju IP adresu:

  1. Ulogujte se u vaš Google Ads nalog putem ads.google.com adrese
  2. Odaberite “Podešavanja” u unutrašnjem meniju sa lijeve strane
  3. Odaberite kampanju u kojoj želite da blokirate neku IP adresu
  4. Kliknite na “Izuzimanja IP adresa” (možda će biti sakriveno pod “Dodatna podešavanja”)
  5. Unesite IP adresu koju želite da blokirate
  6. Sačuvajte i IP adresa će biti blokirana

Čestitamo, upravo ste blokirali IP adresu i od sada se vaši oglasi neće prikazivati uređajima koji vrše Google pretrage putem te adrese.