fbpx

Šta su Responsive Search reklame (RSA)?

Jednostavno rečeno, to su tekstualne reklame koje imaju mnogo verzija. Naslovi i opisi koji se prikazuju se mijenjaju u skladu sa tim šta Google misli da će najbolje proći kod korisnika. Responsive Search reklame za su inovativan oblik reklamiranja koji omogućava oglašivačima da smisle više opisa i naslova za svoje oglase. Možete kreirati petnaest naslova i četiri opisa unutar jednog oglasa. Višestruke kombinacije naslova i opisa pomažu da Google izabere koji su najefikasniji.

Još 2018. Google je predstavio ovaj tip reklama kao novi format tekstualnih reklama koji koristi mašinsko učenje za isporuku jedinstvenih naslova kako bi privukao pažnju, što rezultira povećanim prometom ka vašim veb stranicama. Mašinsko učenje je jedan od najboljih alata koji vam pomaže da postignete veće stope klikova uz poboljšane stope konverzije.

Kako vam Responsive Search oglasi pružaju slobodu da dodate četiri naslova i petnaest opisa. potencijalno se može prikazati 32.760 različitih verzija istog oglasa. Pretraživač će tako pronaći najefikasniju kombinaciju naslova i opisa za promociju vašeg poslovanja.

Responsive Search reklame znatno olakšavaju upravljanje tekstualnim oglasima jer vam skraćuju veći dio vašeg posla kako bi donijeli dinamičke promjene na osnovu upita za pretragu korisnika.

Ovaj tip oglasa je do sada bio ponuđen zajedno sa proširenim tekstualnim oglasima koji su omogućavali tri naslova i dva opisa, ali je Google najavio da će u toku 2022 godine Responsive Search reklame biti jedini format koji će nuditi oglašivačima koji žele da se reklamiraju na rezultatima pretrage.

To nije jedina velika novina koju Google uvodi. Kompanija je prije nekoliko mjeseci predstavila i novi tip Discovery reklama koje će u toku 2022 zamijeniti Smart Shopping i Local kampanje, a najavili su i mnoge druge projekte vezane za Google reklamiranje.

Teško vam je da ostanete u toku sa svim promjenama u oblasti Google reklamiranja? Potrebna vam je pomoć sa kreiranjem ili poboljšanjem vaših Google oglasa? Kontakirajte nas i ubrzo ćemo vam se javiti da popričamo o vašim kampanjama.