fbpx

Kada je u pitanje pisanje teksta Google Ads reklama, toliko toga želimo da kažemo a toliko je malo dostupnih karaktera za to. Međutim, ulozi su veliki jer su svaka nekonvertovana impresija i klik izgubljene prilike.

Izvucite maksimum iz vaših Google reklama, poboljšajte stopu klikova i prodaju pomoću ovih praktičnih savjeta za pisanje privlačnih reklama koje konvertuju.

Predkvalifikujte klikove

Kako klikovi mogu biti veoma skupi u zavisnosti od ciljnog tržišta i termina koji se ciljaju, dobra ideja je da odmah na startu spomenete cijenu da odbijete korisnike koji nisu spremni da je plate.

Na ovaj način štedite sebi novac za reklamiranje tako što ga nećete trošiti na neozbiljne kupce.

Koristite ekstenzije

Ekstenzije su dokazan način za povećanje relevantnosti oglasa, klikova i konverzija.

Omogućavaju vam da ručno ili automatski postavite različite funkcije oglasa što daje više prostora za rad i pomaže vam da se istaknete u odnosu na konkurenciju.

Odmah uklonite potencijalne primjedbe

Razmislite koje bi mogle biti primjedbe korisnika i odmah ih adresirajte u tekstu oglasa. Na primjer, ako prodajete proizvod za koji je skup korisnici će vjerovatno biti zabrinuti da li nudite garanciju. Spomenite je odmah u tekstu oglasa i vaša stopa klikova i konverzije će rasti.

Postavite se kao autoritet

Ako ste osvojili neke poslovne nagrade, dugo poslujete ili imate jako dobre recenzije korisnika, uključite ih u tekst reklame. Korisnici će radije kupiti od neke firme koja je već neko vrijeme na tržištu i priznata nego od novog biznisa.

Spomenite lokaciju

Ako ste lokalan biznis, dobra je ideja da spomenete lokaciju na kojoj poslujete u tekstu reklame kako bi dodatno privukli ljude sa tog područja i potencijalno odbili ljude iz ostalih gradova.

Recimo cvjećara koja posluje u Podgorici ali nema kapacitet dostavljanja za ostale gradove bi trebalo da uključi samo Podgoricu u tekst oglasa.

Zaključak

Pisanje efikasnih Google Ads reklama je stvar vježbe i testiranja. Zato je bitno da uvijek pokušavate nešto novo. Ono što funkcioniše za vaš biznis neće raditi za neki drugi i obrnuto.

Koristite ovdje istaknute savjete da započnete proces pisanja različitih vrsta reklama, a zatim testirajte da biste pronašli vašu pobjedničku formulu.