fbpx

Ukoliko investirate u Google AdWords oglašavanje, neophodno je da se vaši oglasi ističu. Često, konkurencija može biti žestoka i nije dovoljno imati dobro osmišljen naslov. Google oglasi moraju navesti ljude da kliknu i morate im privući pažnju.

Odličan način da se to postigne je putem Google AdWords ekstenzija. Njihovo pravilno korištenje znači razliku između dobre i odlične kampanje.

 

Google AdWords ekstenzija 1: Sitelinkovi

Očigledan način da se pobrinete da se vaši oglasi ističu je jednostavno dodavanje više teksta i linkova.

To se postiže Sitelinkovima. Ova ekstenzija vam omogućava da predstavite neke od najboljih sekcija vašeg vebsajta koje možete da povežete sa unutrašnjim stranicama.

Oglasi koji ne koriste ovu ekstenziju sadrže samo naslov, URL i tekst. Sitelinkovi takođe stvaraju dodatnu vrijednost jer ohrabruju korisnike da kliknu na “O Nama” stranicu naših klijenata, stranicu o uslugama itd. Dodatan bonus je i to što Sitelinkovi ne zauzimaju tekstualni prostor glavne reklame.

Međutim, jako je bitno sitelinkove testirati. Teško je unaprijed znati koje stranice će se najbolje pokazati kao sitelinkovi. Optimizacija je ključna kod upotrebe ove ekstenzije.

 

Google AdWords ekstenzija 2: Lokacija

Ova AdWords ekstenzija je neophodna za kompanije koje pružaju svoje usluge lokalno. U suštini, lokacijska ekstenzija omogućava vašim kupcima da vide vaš:

  • broj telefona
  • adresu
  • uputstva kako da dođu do vas (samo na mobilnim uređajima)

To olakšava ljudima da vas lakše i brže pronađu bez potrebe da kliknu na vašu stranicu.

Lokacijska ekstenzija se može povezati sa vašom Google My Business stranicom i sa nje povlači vaše ocjene i recenzije. Takođe uključuje i druge bitne informacije poput vašeg radnog vremena.

Ukoliko poslujete na više lokacija, Google će prikazati adresu koja je najbliža korisnicima u onom momentu kada vide vašu reklamu.

 

Google AdWords ekstenzija 3: Poziv

Najbitniji oblik konverzije za sve biznise je poziv. Zašto?

Zbog toga što je šansa da ljudi koji vas nazovu kupe vaš proizvod ili uslugu do 10 puta veća u odnosu na korisnike koji ispune formu na vašem sajtu. Odličan način da pridobijete ljude da vas pozovu putem vašeg Google oglasa jeste dodavanje ekstenzije za poziv.

Ova ekstenzija dodaje broj telefona vašeg biznisa na oglas kako bi korisnici mogli direktno da vas kontaktiraju putem telefona. Samim tim, smanjuje se otpor i korisnik neće morati dodatno da klikće kako bi došao do vašeg broja telefona nego to odmah može da učini putem oglasa.

Ova opcija je idealna za ljude koji pretražuju na mobilnim telefonima jer im je omogućeno da klikom na dugme za poziv odmah nazovu vaš biznis.

 

Google AdWords ekstenzija 4: Callout ekstenzije

Slično kao i Sitelink ekstenzije, Callout vam omogućava da istaknete određene aspekte ili usluge koje vaš biznis nudi. Mogu se koristiti za izgradnju kredibiliteta, isticanje promocija itd.

Za razliku od sitelink ekstenzija, na njih se ne može kliknuti. Međutim, ova ekstenzija takođe dozvoljava korištenje dodatnog prostora što je dovoljna prednost.

Callout ekstenzijom možete istaći svoje sertifikate, promocije i specijalne ponude, što ih čini idealnim za izdvajanje vašeg oglasa od oglasa konkurencije. Vi diktirate šta će biti istaknuto u prvi plan.

Navedene ekstenzije koristimo kako bi vašem biznisu osigurali najbolje moguće rezultate. Kontaktirajte nas i podesićemo vaše Google oglašavanje tako da na najbolji način koristi sve prednosti koje Google Ads ekstenzije nude.